Ndërlidhjet

Arti i punimeve të filigranit

  • RFE /RL

Teknologjia moderne ka bërë që disa zanate të vjetra të bartura nëpër breza në Kosovë, të ndihen të rrezikuara.

I tillë është edhe ai filigranit, ose punimit me dorë të stolive dhe zbukurimeve prej ari dhe argjendi.

Punuesit e filigranit pranojnë se për t'i "mbijetuar" kohës, kanë arritur që punimeve të vjetra t'u shtojnë elemente moderne, por pa e tepruar, në mënyrë që të ruhet vlera e këtyre stolive për femra e meshkuj, por edhe dekorimeve të ndryshme.(z.p.)
XS
SM
MD
LG