Ndërlidhjet

Qyteza e harruar


Nga një qendër e njohur e xehetarisë, zejtarisë, shkrirjes dhe përpunimit të metaleve, nga argjendi e ari, e më pas edhe plastikës, sot Janjeva është një qytezë e harruar. Pakica kroate që jeton në këtë vend, lufton për mbijetesë, dhe përballet me largimin e banorëve dhe braktisjen e jetës dhe shtëpive që i kanë ndërtuar aty, brezat e mëparshëm të tyre.

XS
SM
MD
LG