Ndërlidhjet

KEDS: Mospagesa e faturave rrezikon furnizimin me energji elektrike


Ilustrim.

Distribucioni për Furnizim me Energji Elektrike (KEDS) dhe Operatori për furnizim me energji elektrike në Kosovë (KESCO) kanë thënë përmes një komunikate se situata e fundit e krijuar pas përhapjes së koronavirusit është duke e rrezikuar edhe funksionalitetin e këtyre trupave, pasi kanë rënë në minimum pagesat e energjisë elektrike, duke e bërë të pamundur mbulimin e shpenzimeve.

“Energjia elektrike është jetike në këto kohë të vështira që po kalon vendi dhe në përballimin e kësaj situate involvimi i të gjithë akterëve është i domosdoshëm. Në presim zgjidhje dhe mbështetje edhe nga Qeveria e Kosovës, pasi situata e pagesave është rënduar së tepërmi pas tendencës për shtyerje të pagesave në bazë të deklarimeve publike të bëra po nga qeveria”, thuhet në njoftimin e KEDS.

Qeverisë së Kosovës deri më tash i është bërë kërkesë nga disa shoqata ekonomike që pagesat e ujit, energjisë, ngrohjes dhe mbeturinave të shtyhen deri më 30 prill.

Megjithatë ekzekutivi nuk e ka përfshirë një gjë të tillë, në kuadër të masave që ka marrë për luftimin e përhapjes së koronavirusit.

Deri më tani në Kosovë është raportuar për 33 persona të infektuar me koronavirus, si dhe për një të vdekur si pasojë e kësaj sëmundjeje.

Për lajmet e fundit rreth koronavirusit përcilleni blogun e Radios Evropa e Lirë.

XS
SM
MD
LG