Ndërlidhjet

Polonia planifikon mbajtjen e zgjedhjeve, pavarësisht pandemisë


Presidenti i Polonisë, Andrzej Duda.

Ligjvënësit polakë votuan për mbajtjen e zgjedhjeve presidenciale në maj, ashtu siç ka qenë e planifikuar më herët, pavarësisht situatës që ka krijuar shpërthimi i koronavirusit.

Në përpjekjen e dytë, Partia qeverisëse për Ligj dhe Drejtësi ka arritur të marrë miratimin e Dhomës së Ulët të Parlamentit për zhvillimin e votimeve me postë.

Opozita druan se kjo mënyrë e votimit do t’i rrisë padrejtësisht mundësitë e presidentit Andrzej Duda për rizgjedhje.

Deri të hënën, Polonia ka pasur 4,413 të infektuar me koronavirus dhe 107 të vdekur.

Nën presidentin Duda, Polonia ka miratuar ndryshime të mëdha dhe të diskutueshme në shoqëri, përfshirë ligje të reja për media dhe gjyqësor.

Këto masa e kanë çuar atë edhe në përplasje me Bashkimin Evropian.

Udhëheqësit e opozitës thonë se Partia për Ligj dhe Drejtësi, e cila e mbështet presidentin Duda, përpiqet të sigurojë fitoren e tij, për të vazhduar me programin e saj.

Por, Partia për Ligji dhe Drejtësi i hedh poshtë kritikat, duke thënë se përpiqet të mbështesë procesin demokratik të zgjedhjeve.

XS
SM
MD
LG