Ndërlidhjet

Dalja nga izolimi në Britani do të jetë "graduale"


Londra.

Qeveria britanike do të vëzhgojë me “vëmendje ekstreme” procesin e daljes nga izolimi, ka thënë Sekretari për Transport Grant Shapps, derisa ka bërë të ditura planet për “rikthim të lëvizjes në Britani”.

Ai është zotuar për ndarje të 250 milionë funtave për përmirësim të infrastrukturës për ecje dhe çiklizëm.

Megjithatë ai nuk ka konfirmuar nëse do të miratohet karantina 14-ditore për pasagjerët që hyjnë në Mbretërinë e Bashkuar.

Në 24 orët e fundit në këtë territor janë regjistruar 346 vdekje të reja nga koronavirusi, duke e rritur shifrën totale në 31,587.

Sekretari për Transport ka thënë se procesi i tejkalimit të sëmundjes Covid-19, që shkakton koronavirusi, do të jetë “gradual”.

Ai ka thënë se edhe nëse rrjeti i transportit britanik do të aktivizohet në kapacitet të plotë, distancimi fizik nënkupton se vetëm 1 në 10 pasagjerë do të mund të udhëtojnë.

Ai ka përmendur se së fundmi në Britani është regjistruar shkallë e pashembullt e ecjes dhe çiklizmit.

“Ndonëse është shumë e rëndësishme që të qëndrojmë nëpër shtëpi, kur shteti të kthehet sërish në punë, neve na duhet t’ju kërkojmë njerëzve që të vazhdojnë ecjen dhe çiklizmin”, është shprehur mes tjerash ai.

Përveç numrit më të madh të viktimave në kontinentin e Evropës, ky territor ka regjistruar mbi 200,000 të prekur nga ky virus.

XS
SM
MD
LG