Ndërlidhjet

Manastiri i Deçanit, mes bukurisë dhe mospajtimeve

Manastiri i Deçanit është një prej objekteve më të rëndësishme të trashëgimisë kulturore të Kosovës. Ndodhet në Komunën e Deçanit, buzë Lumit Lumëbardh, dy kilometra larg qendrës së qytetit.

Viteve të fundit, mes Manastirit dhe institucioneve lokale në Deçan, si dhe atyre qendrore, ka pasur përplasje të vazhdueshme, për shkak të 24 hektarëve të kontestuar tokë.

Manastiri i Deçanit e ka fituar të drejtën e pronësisë me vendim gjykate, në vitin 2016. Por, Komuna e Deçanit refuzon ta transferojë atë tokë te Manastiri, duke thënë se ajo u përket dy ndërmarrjeve publike “Iliria” dhe “Apiko”, që ndodhen në këtë qytet.


Shfaq më shumë

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG