Ndërlidhjet

Simbol fetar apo kulturë shqiptare?


Ylli gjashtëcepësh emërohet në mënyra të ndryshme, varësisht prej kulturave dhe vendeve ku haset. Ylli i Davidit, Ylli i Solomonit si dhe Vula e Sylejmanit janë vetëm disa prej sinonimeve të këtij simboli. Qazim Namani, ekspert i trashëgimisë kulturore flet sa i përket përhapjes së këtij simboli tek shqiptarët. Kamera: Bardh Krasniqi, Ibrahim Berisha

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG