Ndërlidhjet

BEOGRAD


Parlamenti i Serbisë miratoi projekt-kushtetutën e re që pretendon sovranitet mbi Kosovën, duke e quajtur pjesë integrale të Serbisë.
Projekt-kushtetua e re, pritet të hyjë në fuqi pas referendumit që u vendos të mbahet më 28 dhe 29 tetor. Nxitimi për miratimin e Kushtetutës së re, është kritikuar nga Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë si dhe disa organizata jo-qeveritare.
Derisa parlamenti miratoi kushtetutën, disa qindra kundërshtarë të Qeverisë protestuan para Parlamentit kundër kushtetutës së re, duke thënë se një gjë e tillë, rrezikon të ardhmen e Serbisë, si dhe paralajmruan fushatë për bojkotimin e referendumit.
XS
SM
MD
LG