Ndërlidhjet

STOKHOLM


Amerikanët John Mather dhe George Smoot fituan çmimin Nobel për fizikë. Akademia Mbretërore e Shkencave në Suedi, i nderoi ata me këtë çmim, për punën e tyre të bërë që ka ndihmuar në kuptimin e origjinës së galaksisë dhe yjeve.
Kërkimet shkencëore janë bazuar në të dhënat e grumbulluara nga sateliti i NASA-s. Informacionet janë ndihmesë e madhe për të kuptuar teorinë Shpërthimit të Madh për origjinën e universit.
XS
SM
MD
LG