Ndërlidhjet

VJENË


Ministrja e Jashtme e Austrisë Ursulla Pllashnik tha se negociatat për statusin e Kosovës po hyjnë në fazën vendimtare, dhe në javët e ardhshme pritet përcaktimi i kahjeve të rëndësishme.
Pllashnik ka theksuar se është me rëndësi që në këtë moment Prishtinës dhe Beogradit t'u tregohet qartë rruga evropiane.
Bashkimi Evropian "mund t'i zgjatë dorën Serbisë dhe t'i tregojë rrugën" por Serbia "vetë duhet ta kalojë këtë rrugë", dhe paraprakisht të bashkëpunojë plotësisht me Tribunalin e Hagës", tha Pllashnik.
XS
SM
MD
LG