Ndërlidhjet

PODGORICË


Organizata për të Drejtat e Njeriut "Amnesty International", i ka bërë thirrje Malit të Zi të filloj hetime të plota dhe të pavarura mbi torturat e policisë ndaj të burgosurve shqiptarë të dyshuar për terrorizëm. Tre nga shqiptarët e burgosur janë qytetarë amerikanë nga Michigeni, ndërsa 2 të tjerë janë shtetas amerikanë. Sipas "Amnesty International", 14 të burgosurit shqiptarë janë ankuar për keqtrajtim dhe tortura në disa raste.
Ata janë arrestuar më 9 shtator, në natën e zgjedhjeve të përgjithshme në Mal të Zi dhe janë akuzuar për terrorizëm. Liderë të partive shqiptare në këtë vend, thanë se arrestimet, paraqesin provokim politik ngase shumica e të dyshuarve kanë qenë përkrahës ose anëtarë të partive politike shqiptare.

Newsletter

Gjithçka që duhet të dini për temën më të diskutuar të javës jua sjellim të enjteve në tre minuta. Regjistrohuni për t'u informuar të parët!

XS
SM
MD
LG