Ndërlidhjet

STRASBOURG


Parlamenti Evropian do të diskutojë për Osetinë Jugore dhe Transjestrinë pas raporteve që do të paraqesin presidenca finladeze e BE-së dhe Komisionit Evropian. Bashkimi Evropian është i shqetësuar nga përpjekjet e Rusisë për të tërhequr paralele ndërmjet këtyre dy rajoneve dhe Kosovës.
Presidenti Vladimir Putin i ka paralajmëruar liderët e BE-së se përpjekjet e Gjeorgjisë për të mbajtur Osetinë Jugore mund të çojnë në "gjakderdhje".
XS
SM
MD
LG