Ndërlidhjet

PRISHTINË


I dërguari i Shteteve të Bashkuara për statusin e Kosovës, Frenk Uisner ka thënë sot në Prishtinë se statusi i Kosovës do të përmbyllet brenda këtij viti. Sipas tij, "statusi final është një status ku Kosova do të jetë territor i bashkuar dhe nuk do të ketë ndarje". Ai mëtutje u shpreh se sjell një mesazh të veçantë të përkrahjes dhe inkurajimit nga qeveria dhe Shtetet e Bashkuara, që kanë kuptuar se pavarësisht obligimeve të tjera në botë, kanë një përgjegjësi të veçantë që ta përcjellin Kosovën kah statusi final.
Këto komente, Uisner i ka bërë pas takimeve me presidentin Fatmir Sejdiu dhe kryeministrin Agim Çeku.
Ai, u shpreh se zhvillimet në Serbi nuk kanë ndikim në Kosovë duke thënë se "nuk është çështje e sovranitetit të Serbisë, që ndryshoi kur u arritë pajtueshmëria për rezolutën 1244 të Kombeve të Bashkuara".

Newsletter

Gjithçka që duhet të dini për temën më të diskutuar të javës jua sjellim të enjteve në tre minuta. Regjistrohuni për t'u informuar të parët!

XS
SM
MD
LG