Ndërlidhjet

PRAGË


"Në Ballkan tash po merren vendime të rënda, të cilat i testojnë nervat e lidershipit amerikan. Nga fundi i vitit, Kosova do të shkojë drejt 'statusit final', i cili për të gjithë, përveç Serbisë dhe Rusisë, e nënkupton pavarësinë", shkruan e përditshmja amerikane Wall Street Journal.
Gazeta shkruan se duhen bërë përpjekje që Serbia të mos shtyhet në tërbim apo të lëkunden konstruktet shumëetnike në Bosnjë dhe Maqedoni.
Sipas Wall Street Journal, amerikanët dhe evropianët gjithashtu janë të sigurtë se për Kosovën do të hyjnë në konflikt me Rusinë.
(Më gjerësisht te rubrika Pasqyra).
XS
SM
MD
LG