Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Agjencia Ndërkombëtare për Energji Bërthamore ende nuk është në gjendje të konfirmojë nëse programet bërthamore të Iranit janë të natyrës paqësore. Kreu i kësaj organizate Mohamed el-Baradei, ka raportuar sot para Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së për aktivitetet e agjencisë gjatë këtij viti.
"Agjencia Ndërkombëtare për Energji Bërthamore ende nuk është e aftë, të konfirmojë nëse programet bërthamore të Iranit, vërtet kanë qëllime paqësore, që me sa duket është çështje e shqetësimeve serioze", tha Baradei.
Ndërkaq presidenti iranian Mahmud Ahmedinejad tha se Teherani do të jap përgjigjje të "duhur dhe të qëndrueshme" ndaj çdo sanksioni të mundshëm kundër vendit të tij.
"Duhet ta dini se iranianët janë paqësorë, dhe janë në favor të bisedimeve. Populli iranian nuk favorizon sulmet ndaj vendeve tjera. Por duhet ta dini se iranianët do të qëndrojnë të fortë dhe nuk do ta tërheqin asnjë pjesë nga të drejtat e veta bërthamore", tha Ahmedinejad.
XS
SM
MD
LG