Ndërlidhjet

BRUKSEL


Grupi Ndërkombëtarë i Krizave paralajmëron se Perëndimi shumë pak mund të bëjë në përpjekjet për ta forcuar demokracinë në Serbi dhe për ta bindur qeverinë ta pranoj pavarësinë eventuale të Kosovës.
"Qëllim kryesor i Kushtetutës së re të Serbisë ishte shprehja e kundërshtimit të pavarësisë së Kosovës dhe krijimi i mëtejmë i barrierave legale kundër saj. Qeveria serbe dëshiron t'i shtyjë zgjedhjet sa më gjatë të jetë e mundur, me shpresën që komuniteti ndërkombëtar ta shtyjë procesin e përcaktimit të statusit final të Kosovës", thuhet në raport.
XS
SM
MD
LG