Ndërlidhjet

PRISHTINË


Shfrytëzimi i gjuhëve zyrtare, gjuhës shqipe dhe asaj serbe, nuk po respektohet sa duhet në Komunat në Kosovë, thuhet në raportin e publikuar sot të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë. Në raport thuhet se "respektimi i të drejtës për përdorimin e gjuhës së komuniteteve pakicë është simbol dhe dëshmi e një tolerance". Megjithë përparimet në disa komuna, vetëm gjysma e 30 komunave dhe të tri njësive komunale shfrytëzojnë gjuhët zyrtare në komunikim zyrtar, informim publik dhe dokumentacion komunal. Si faktorë kryesore, që kanë ndikuar në këtë gjendje, janë përmendur mungesa e mjeteve financiare, e kuadrove, jogatishmëria politike e të tjera.
XS
SM
MD
LG