Ndërlidhjet

BRATISLLAVË


Pa pavarësinë e Kosovës vetëm do të vërtetohet status-quoja, që askush nuk e dëshiron, ndërsa bisedimet rreth statusit po bëhen rreth asaj se si do të funksionojë pavarësia e Kosovës dhe bashkëjetesa me Serbinë, ka vlerësuar për gazetën sllovake 'Pravda', kryetari i partisë Ora, Veton Surroi.
Sipas tij, Bashkimi Evropian duhet edhe më tutje të angazhohet në Ballkan, dhe një nga detyrat që ka është që "t'i vendosë një pasqyrë Serbisë".
"Beogradi e ka kuptuar se mund të ekzistojë edhe pa Malin e Zi, ndërsa tash është rradha për Kosovën", ka thënë ai.
"Për Serbinë jemi barrë e rëndë, e poashtu edhe Serbia për ne. Ata po na bëjnë probleme ndërsa ne atyre", ka thënë Surroi për të shtuar se më mirë është të jesh fqinj i mirë sesa të luftosh vazhdimisht.
XS
SM
MD
LG