Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Shtetet e Bashkuara thanë se duan që Këshilli i Sigurimit të zgjërohet me dy anëtarë të përhershëm apo "diçka të ngjashme", dhe me dy apo tre anëtarë jo të përhershëm.
Deklarata u bë nga nënsekretari i shtetit Nicholas Burns, i cili tha se zgjërimi mund të presë dhe nuk duhet të përzihet me planet e sekretarit të përgjithshëm Kofi Annan për reforma në organizatën.
Burns ripërsëriti se Shtetet e Bashkuara mbështesin kandidimin e Japonisë për anëtare të përhershme të Këshillit të Sigurimit, por nuk përmendi vende tjera.
XS
SM
MD
LG