Ndërlidhjet

SOFJE


Në Bullgari sot kanë filluar zgjedhjet parlamentare, në të cilat 6.8 milionë votuesit do të përcaktohen për 240 deputetët e rinj të parlamentit.
Anketimet opinionit tregojnë Partia Socialiste prin ndaj partisë së kryeministrit Siemon Saxe-Coburg Gotha, ndërsa shqetësimet kryesore të elektoratit janë krimi dhe varfëria. Rreth gjysma e 8 milionë bullgarëve jetojnë me më pak se 2 euro në ditë.
XS
SM
MD
LG