Ndërlidhjet

UASHINGTON


Gjykata federale e Apelit ka marrë vendim se i burgosuri Salim Ahmed Hamdan në Guantanamo, i akuzuar se ka qenë truproje e Osama bin Ladenit, mund të gjykohet nga një Gjykatë ushtarake, ndryshe nga vendimi i një Gjykate më të ulët e cila kishte konstatuar se një gjykim i tillë do të ishte i paligjshëm dhe do t'i shkilte të drejtat e tij.
Hamdan është i akuzuar për kryerjen e sulmeve në civilë, vrasje, shkatërrim të pronës dhe terrorizëm.
XS
SM
MD
LG