Ndërlidhjet

PRISHTINË


Rezoluta e qeverisë serbe paraqet opsion politik i cili solli në shpërbërjen e ish Jugosllavisë dhe luftës për territore, ka deklaruar kryetari i partisë demokratike të Kosovës Hashim Thaci.
"Cështja e Kosovës para së gjithash është çeshtje e vullnetit politik të qytetarëve që jetojnë atje. Pas ndërhyrjes së NATO-s në vitit 99 dhe vendosjes së administratës ndërkombëtare, Kosova u bë çështje dhe problem ndërkombëtar, kështu që kuvendi i Serbise nuk ka mundësi të ndikojë në ardhmërinë e saj", ka deklaruar Thaçi për agjensinë e lajmeve Beta.
Thaçi theksoi se me përgjegjësi të madhe mund të pohojë se "Prishtina është e gatshme t'u sigurojë qytetarëve serbe të Kosovës të drejta më të mëdha se Beogradi".
XS
SM
MD
LG