Ndërlidhjet

MOSKË


Evropa ka lansuar testin e parë të satelitit Galileu. Sateliti i quajtur "Giova A" është nisur kosmodromi i Baikonurit në Kazakistan. menaxheri i Sistemit Galileu, Sylvain Loddo, tha sot në qendrën e kontrollit afër Londrës, se nuk mund të ketë start më të mirë.
"Ka qenë shumë e vështirë të imagjinohej një start më i mirë për këtë program. Kemi orbitë shumë të saktë dhe tashmë kemi marrë edhe sinjalin, prandaj kjo është shumë e mirë", ka thënë Loddo.
XS
SM
MD
LG