Ndërlidhjet

PRISHTINË


Ministri për Kthim dhe Komunitete në Qeverinë e Kosovës Sllavisha Petkoviq, tha se në procesin e kthimit gjatë vitit 2005 janë shënuar rezultate më të mëdha krahasuar me vitet tjera.
Sipas tij, sivjet janë kthyer 1.500 të zhvendosur, kurse janë duke u ndërtuar edhe 200 shtëpi për personat që do të kthehen.
Petkoviq i tha Radios Evropa e Lirë se kthimi nuk është një proces aq i thjeshtë, duke patur parasysh se kthimet duhet të përcillen me punësimin e njerëzve dhe krijimin e kushteve tjera, por për momentin, kapacitetet e tilla nuk i ka jo vetëm Kosova, por asnjë vend i rajonit.
XS
SM
MD
LG