Ndërlidhjet

PARIS


Dhoma e Ulët e Parlamentit të Francës me shumicë votash ua ndaloi nxënësve të mbajnë perçe dhe simbole tjera të dukshme fetare nëpër shkollat publike.
Muajin e ardhshëm do të deklarohet edhe Senati, që më pas, propozim ligji të rikthehet në Asamblenë Kombëtare për miratim përfundimtar.
Kryeministri Jean-Pierre-Raffarin tha se votimi do ta "forcojë republikën".
Ndalesa provokoi kritika jashtë vendit nga liderë Islamikë dhe të Krishterë, përfshirë Papa Gjon Palin e Dytë.
XS
SM
MD
LG