Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë përdorur veton në Këshillin e sigurimit për të mos lejuar miratimin e një rezolute që dënonte vrasjen nga Izreali të Sheikh Ahmed Yassin-it, udhëheqës shpirtëror i hamas-it. duke shpjeguar veton, ambasadori amerikan në Kombet e Bashkuara, John Negroponte tha:
NC032601
"Shtetet e Bashkuara votojnë kundër kësaj rezolute pasi aty nuk flitet për krimet e rënda të kryera nga Hamasi, që do të thotë se rezoluta nuk pasqyron realitetin e konfliktit në Lindjen e Mesme", tha ambasadori Negroponte.
Shefi i Ligës Arabe, Amer Musa dhe autoriteti palestinez kanë shprehur shqetësimin se vetoja e përdorur nga Shtetet e Bashkuara do të nxisë Izraelin të vazhdojë politikën e tij të vrasjeve pa gjyq.
XS
SM
MD
LG