Ndërlidhjet

BANJA LLUKË


Parlamenti serb i Bosnjes ka urdhëruar ndryshimin e emrave të 13 qyteteve, në përputhje me një vendim të gjykatës kushtetuese, që thotë se emrat ekzistues janë diskriminues ndaj popullatës kroate dhe myslimane.
Gjatë luftës civile emrave të qyteteve të Bosnjes iu shtua epiteti serb.
Zyrtarët boshnjakë thanë se parlamneti serb ka bërë vetëm ndryshime kozmetike.
XS
SM
MD
LG