Ndërlidhjet

LONDËR


Kryeministri britanik, Tony Blair, ka kërkuar nga Evropa dhe Shtetet e Bashkuara që të lënë mënjëanë dallimet rreth Irakut dhe të punojnë së bashku. Blair ka theksuar se të dyja palët duhet të përqëndrohen në arritjen e paqes përfundimtare mes palestinezëve e izraelitëve, si një nga sfidat kryesore në botë.
Blair kërkoi dhe nga Uashingtoni që të punojë me pjesën tjetër të botës në luftën kundër terrorizmit.
Ndërkaq presidenti francez Shirak në një intervistë për mediat britanike ka theksuar se Blair nuk ka fituar asgjë nga mbështetja që i dha Amerikës për Irakun.
XS
SM
MD
LG