Ndërlidhjet

TIRANË


Shqipëria njoftoi sot se do të dërgojë trupa në Gjirin Persik që t,i bashkohet çfarëdo lufte të prirë nga Shtetet e Bashkuara kundër Irakut dhe ka vënë në disponim hapsirën e saj ajrore, rrugët dhe ujrat detare për t,u shfrytëzuar nga forca që përgaditen për ate luftë të mundëshme.
"Qeveria ka miratuar vendimin për pjesmarrjen e një force ushtarake shqiptare në Gjirin Persik në kuadrin e korrnizave të koalicionit ndërkombëtar kundër terrorizmit", thuhet në deklaratën e qeverisë.
Kryeministri Fatos Nano tha se "vendimi është në harmoni me interesat nacionale të Shqipërisë".
XS
SM
MD
LG