Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Kofi Annan u ka tërhequr vëmendjen Shteteve të Bashkuara dhe aleatëve të tyre kundër ndërmarrjes së një aksioni ushtarak kundër Irakut pa mbështetjen e Këshillit të Sigurimit.
"Anëtarët e Këshillit të Sigurimit tash ballafaqohen me zgjedhje të vështirë. Nëse dështojnë të dakordohen për një pozicion të përbashkët, kurse aksioni do të ndërmerrej pa autoritetin e Këshillit të Sigurimit, legjitimiteti dhe mbështetja ndaj çfarëdo aksioni të tillë do të ishte seriozisht e dëmtuar", ka thënë Kofi Annan.
XS
SM
MD
LG