Ndërlidhjet

AL-SALIJAH - KATAR


Komandanti i trupave amerikane dhe drejtuesi ushtarak i forcave të koalicionit në Irak, gjenerali Tom Franks, ka vlerësuar ecurinë e deritashme të fushatës ushtarake.
"Formacionet e trupave tokësore të koalicionit vazhdojnë të ecin përpara, sic e keni parë dhe vetë, në 3 –4 ditët e fundit. Përparimi drejt objektivave tona ka qenë i shpejtë dhe në disa raste dramatik", theksoi gjenerali Franks.
Ky i fundit ka nënvizuar se 3000 irakenë janë robër lufte dhe se 20 ushtarë amerikanë janë vrarë apo llogariten të zhdukur.
XS
SM
MD
LG