Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush thotë se trupat e prira nga Amerika por bëjnë përparime të mëdha në Irak, duke i akuzuar njëherit trupat e Saddam Hussein se bëjnë krime kundër popullit të vetë dhe robërve aleat të luftës.
"Kriminelët e luftës do të ndiqen pa mëshirë dhe do të gjykohen ashpër", tha George Bush duke folur mbrëmë para një grupi veteranësh në Shtëpinë e Bardhë.
Presidenti amerikan ka dezavuar sugjerimet se angazhimet e forcave të koalicionit mund të jenë ngadalsuar nga rezistenca më e madhe se ç'pritej e forcave të Saddamit.
Presdienti i Shteteve të Bashkuara ka thënë se forcat e koalicionit sillen sipas ligjeve të luftës dhe trajtojn të plagosurit irakian.
XS
SM
MD
LG