Ndërlidhjet

RIAD


Ministrat e jashtëm nga tetë vende të Lindjes së Mesme kërkojnë nga forcat e Shteteve të Bashkuara dhe Britanisë që të largohen nga Irakua sa më para që është e mundur.
Kërkesën e kanë bërë minsitrat e jashtëm të Arabisë Saudite, Kuvajtit, Sirisë, Jordanit, Turqisë dhe Iranit-fqinjë me Irkun dhe Egjiptit e Bahreinit në një deklaratë pas mbledhjes në Riad.
Deklarata nuk cakton ndonjë datë për tërheqien, por thotë se populli irakian duhet të administrojë dhe qeverisë vetë vendin e vetë dhe se Kombet e Bashkuara duhet të luajnë rol qendror në rindërtimin e Irakut.
XS
SM
MD
LG