Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Juristi argjentinas, Luis Moreno Ocampo u zgjodh kryeprokuror i parë i Gjykatës Penale Ndërkombëtare në votimin e fshehtë të 78 vendeve të cilat e kanë ratifikuar me kohë Statutin themelues të saj .
Gjykata Penale Ndërkombëtare është tribunali i parë i përhershëm i themeluar për të gjykuar rastet e gjenocidit, krimet e luftës dhe krimet kundër njerëzimit.
XS
SM
MD
LG