Ndërlidhjet

BEOGRAD


Një grup i udhëhequr nga ekonomisti serb Miroljub Labus e ka nisur fushatën për pavarësimin e Serbisë, me synim që këtë entitet ballkanik ta lëvizë më shpejtë drejt integrimeve evropiane.
Grupi 17 i Labusit, që përfshin ekonomistë, akademikë dhe artistë të shquar serbë, e inicoi programin për "Serbinë evropiane", me qëllim të sigurimit të mbështetjes për idenë e Serbisë funksionale e të pavarur.
G 17 thotë se reformat aktuale në Serbi nuk mund ta garantojnë anëtarësimin në Bashkimin Evropian para vitit 2015.
XS
SM
MD
LG