Ndërlidhjet

QYSTENDIL/BULLGARI


Presidentët e Bullgarisë, Shqipërisë dhe Maqedonisë u takuan në Qystendil për të konfirmuar vullnetin e tyre politik për ndërtimin dhe kompletimin e të ashtuquajturit Korridori-8, lidhjes më të rëndësishme rrugore në Ballkan, që niset nga bregdeti i adriatikut në Shqipëri e përmes Maqedonisë del në bregdetin e e zi bullgar.
Siç njoftohet nga Sofia, presidentët Georgi Parvanov, Alfred Moisiu dhe Boris Trajkovski pritet t'i bëjnë apel Bashkimit Evropian, NATO-s , Paktit të Stabilitetit për Evropën jug-lindore dhe institucioneve finansiare ndërkombëtare për mbështetje finasiare.
XS
SM
MD
LG