Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti i Serbisë dhe Malit të Zi, Svetozar Maroviq u ka bërë thirrje deputetëve të Kuvendit të bashkësisë shtetërore që, në interes të qytetarëve, të mbështesin planin aksional për harmonizimin e raporteve ekonomike midis dy shteteve anëtare.
Kuvendi duhej të diskutojë sot këte plan, por mbledhja nuk u mbajtë sepse nuk kishte kuorum.
Ndëkaq në një tryezë të rrumbullakët në temën ''Tensionet dhe perspektivat'', diskutesit kanë qenë të një mendimi se elita politike në Serbi nuk posedon vullnetin politik të domosdoshëm për ndërtimin e shtetit juridik dhe nuk ka qenë në gjendje të ''trondisë'' strukturat e vjetra ekonomike dhe politike, por ka lejuar që edhe vetë të ''përfshihet prej tyre''.
XS
SM
MD
LG