Ndërlidhjet

PRAGË


Në ditën Ndërkombëtare të AIDS-it, aktivistët anekënd botës e përkujtuan sëmundjen, e cila këtë vit shkaktoi vdekjen e 1 milion njerëzve.
Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se në rajonin e Azisë dhe Paqësorit, çdo minutë nga AIDS-i vdes nga një njeri.
Organizata tha se në botë rreth 40 milionë njerëz janë të infektuar nga virusi HIV, kurse sëmundja më së shpejti përhapet në Rusi, Ukrainë, Estoni dhe Letoni.
XS
SM
MD
LG