Ndërlidhjet

KANBERA


Sekretari amerikan i mbrojtjes, Donald Ramsfeld, ka mbrojtur vendimin e Uashingtonit që të mos miratojë projekt protokollin ndërkombëtar për kontrollin e armëve biologjike, që ka për qëllim verifikimin e implementimit të Konventës mbi këto armë të vitit 1972. Duke folur në Australi, Rumsfeld ka thënë se Siria, Irani dhe Iraku janë duke vazhduar hulumtimet në fushën e armëve biologjike përkundër nënshkrimit të protokollit. Ramsfeld ka argumentuar se kjo e bën dokumentin të pakumtimtë.
Ndërkaq sekretari amerikan i shtetit Colin Powel ka përsëritur synimet e Uashingtonit që të zhvillojë mburojën kundër raketore nga të ashtuquajturat “shtete të papërgjegjëshme”.
XS
SM
MD
LG