Ndërlidhjet

DURBAN


Ka përfunduar konferenca e Kombeve të Bashkuara kundër racizmit, me nënshkrimin e deklaratës finale që përfshin kompromisin gjuhësor mbi Lindjen e Mesme dhe skllavërinë. Deklarata pranon se skllavëria është krim kundër njerëzimit dhe se kolonializmi është padrejtësi ndaj dhe i ka ofruar një paketë ndihme Afrikës. Sa i takon Lindjes së Mesme, dënohet anti-semitizmi dhe islamo-fobia ndërsa shprehet shqetësimi për atë çka u quajt “gjendje e vështirë” e palestinezëve. Konferenca ka përshtatur gjithashtu një plan-veprimi për të luftuar diskriminimin.
XS
SM
MD
LG