Ndërlidhjet

LONDËR


Nga zyra e kryeministrit Tony Blair u njoftua se Britania do të heqë katër instalime sigurie
në Irlandën Veriore duke iu përgjigjur kështu kumtesës së djeshme të Armatës Republikane Irlandeze –IRA-s se do të fillojë të çarmatoset.
Këto instalime janë stacione policore dhe posta ushtarake, të cilat Katolikët e Irlandës Veriore i konsideronin si opresive.
Kryeministri Bler ka çmuar shum lartë vendimin e kurajon e liderëve të IRA-s për çarmatoisjen e tyre dhe zgjidhjen e problemeve në mënyrë paqësore me debat publik e demokratik.
XS
SM
MD
LG