Ndërlidhjet

BANJA LLUKË


Prokurori publik i serbëve të Bosnjes, ka kompletuar akt-padinë kundër ish-presidentit boshnjak Alia Izetbegovic. Prokura pretendon se dosja është një version i zgjeruar i akt - padisë së vitit 1996 dhe përfshin prova të reja, sic thotë ajo, kundër Izetbegovicit të akuzuar për krime lufte kundër serbëve, gjatë viteve ‘92-‘95. Prokura pritet t’ia dorëzojë dosjen Gjykatës Penale të Hagës, pasi është kompetencë e këtij tribunali të vendosë nëse do të hapë proces kundër Alia Izetbegovicit.
XS
SM
MD
LG