Ndërlidhjet

ALMA ATA


Qeveria e Kazakstanit ka formuar një komision special, i cili do të merret me një deponi masive antraksi, që ka mbetur nga koha e programeve për armë biologjike të Bashkimit Sovjetik, në një ishull në detin e Aralit ku testoheshin këto armë.
Egziston droja se nga ky ishull, të cilin e ndajnë Kazakstani dhe Uzbekistani, sporat e antraksit apo patogjenet tjera mund të përhapen në sipërfaqet tokësore.
Shtetet e Bashkuara dhe Uzbekistani, të cilit i takon pjesa më e madhe e ishullit të kontaminuar, kanë nënshkruar marrëveshje në vlerë 6 milion dollarë për pastrimin e ishullit. Në programin e pastrimit pritet të marrin pjesë edhe ekspertë amerikanë.
XS
SM
MD
LG