Ndërlidhjet

TASHKENT


Banorët e Uzbekistanit, po votojnë sot një referendum që synon zgjatjen e kohëqëndrimit në post të presidentit për dy vite të tjerë si dhe vendosjen e sistemit dy dhomësh të parlamentit.
Presidenti Islam Karimov, tha se aprovimi i referendumit do të forconte demokracinë në vend, por grupet për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, e kanë quajtur referendumin një komplot të presidentit autoritarist për të mbajtur me çdo kusht pushtetin.
XS
SM
MD
LG