Ndërlidhjet

HELSINKI


Finlanda ka kundërshtuar një rol ushtarak ekskluziv të Unionit Europian në Maqedoni, çfarë ishte propozuar dhe përcaktuar si prioritet, nga kryeministri spanjoll Hose Maria Aznar, vendi i të cilit ka kryesinë e rradhës së BE-së.
“Ne e dimë që banorët e Maqedonisë, do të parapëlqenin më shumë që operacionet t’i vazhdojë NATO-ja” ka argumentuar Eki Tumio, ministër i jashtëm i Finlandës. Ai ka thënë më tej se transferimi i mandatit nga NATO-ja tek një forcë për reagim të shpejtë të Bashkimit Europian, nuk do të sillte asnjë vlerë të re.
XS
SM
MD
LG