Ndërlidhjet

BRUKSEL


Bashkimi Europian duhet t’i ndalë përpjekjet për t’i imponuar Podgoricës qëndrimin në kuadër të federatës jugosllave dhe ta lejojë të bëhet e pavarur, në përputhje me dëshirën e popullit malazez – ka konkluduar dje në Bruksel, një panel ekspertësh ndërkombëtarë dhe europarlamentarësh.
Në një letër të hapur drejtuar përfaqësuesit të lartë për politikën e jashtme europiane, Havier Solana, grupi thotë se BE-ja nuk duhet të përsërisë gabimet e së shkuarës por të respektojë dhe t’i lejojë popullit të Malit të Zi, të ushtrojë të drejtën demokratike për të përcaktuar të ardhmen e republikës.
XS
SM
MD
LG