Ndërlidhjet

XHEDË


Shefi i politikës së jashtëme të Bashkimit Evropian, Javier Solana shkurtoi vizitën në Izrael dhe në territoret palestineze dhe arriti në Arabinë Saudite që të bisedojë propozimin për paqë në Lindje të Afër të Afër të paraqitur nga zyrtarët e Riadit.
Sipas propozimit Saudit, vendet arabe do te njihnin Izraelin dhe do të garantonin sigurinë e tij në shkëmbim të tërheqjes të Izraelit në kufijtë e para 1967-tës dhe themelimin e shtetit Palestinez.
Iniciativa paqësore e Riadit është mirëpritur nga palestinezët, Shtetet e Bashkuara, Bashkimi Evropian dhe të tjerë.
XS
SM
MD
LG