Ndërlidhjet

MOSKË


Një aerolpan transportues ushtarak i Rusisë është nisur nga Moska për në Kosovë që ti marrë dhe ti kthej prap në Rusi një grup paqëruajtësish rus, në kuadrin e planeve për zvoglimin e trupave të veta pran KFOR-it.
Ushtria ruse planifikon të tërheqë, në dy etapa, rreth 1.300 trupa nga Kosova, prej 2.000 sa ndodhen atje, dhe një numër të dukshëm armatimi.
Zyrtarët e Rusisë i kanë demanruar supozimet që reduktimi i forcës të jetë hyrje në tërheqjen komplete të paqëruajtësve rus nga Kosova dhe Bosnja.
XS
SM
MD
LG