Ndërlidhjet

MADRID


Duke folur në Madrid, sekretari i përgjithshëm i OKB-së, Kofi Annan, tërhoqi vërejtjen se ofenziva ushtarake izraelite kërcënon pozicionin e tij politikë dhe moral në bashkësinë ndërkombëtaredhe kërkoi nga dy palët të zbatojnë Reuolutat e fundit të Këshillit të Sigurimit.
“E gjithë bota kërkon që Izraeli të tërhiqet dhe nuk mendojë se mbarë bota, duke përfshirë edhe miqët e popullit dhe qeverisë izraelite të jenë gabim, tha Kofi Annan.
Ndërkohë, anëtarët e Këshillit të Sigurimit e pyetën për dy orë ambasadorin izraelit se për cilat arësye qeveria e tij nuk i tërheqë forcat, por kanë mbetur të pakënaqur nga përgjigjet e ambasadorit.
XS
SM
MD
LG