Ndërlidhjet

TEL AVIV


Sekretari amerikan ni shtetit , Colin Powell deklaroi se nuk është “domosdoshmërisht e nevojshme” prania e liderit palestinez, Yasser Arafat në konferencën për paqë në Lindjen e Afërt, që e propozoi Izraeli.
Powell tha se Arafat “ka autoritetin” që të caktojë ndonjë palestinez tjetër që ta përfaqësojë ate.
Ai tha se organizimi i një konference rajonale apo ndërkombëtare është vetëm një rrugë e punës në drejtim të zgjidhjes së krizës në Lindje të Afërt, se idea për konferencën e propozuar mdodhet në fazën preliminare dhe nuk është e nevojshme të jetë në nivel burrash shteti, por në nivel ministrash.
XS
SM
MD
LG